De vierde dimensie

Gerelateerde afbeelding

De vierde dimensie is een boek geworden waarin toeval, fantasie, werkelijkheid en hoop dwars door elkaar heenlopen. Het verhaal greep me naar de keel. In de loop van het verhaal ben ik onderzoek gaan doen naar wetenschappen die me eerst nauwelijks interesseerden. Daarbij werd het voor mij steeds duidelijker dat de wijze waarop we met de wereld omgaan niet langer houdbaar is. De ongebreidelde hebzucht moet stoppen, zodat de mensheid zichzelf uiteindelijk niet vernietigt. De aarde kan volgens wetenschappers niet meer dan negen miljard mensen herbergen en zeker niet als we zo extreem consumeren als in de westerse wereld gewoon is. We worden gedwongen om anders met elkaar en met moeder aarde om te gaan om als mensheid te kunnen overleven. De toename van natuurrampen is slechts een voorbode van wat ons nog te wachten staat. Om een nieuwe aarde te realiseren, moet ons financiële systeem omver worden gegooid en moet het recht om geld te scheppen weer bij democratisch gekozen overheden komen te liggen. De macht over het financiële systeem moet worden teruggegeven aan mensen, zodat zij weer zeggenschap krijgen over flexplek utrecht hun eigen geld. Zo kan het overheidsbudget worden gebruikt voor zorg, onderwijs en armoedebestrijding in plaats van rentebetalingen en aflossingen van onoplosbare overheidsschulden. Niet voor niets kwam John F. Kennedy tijdens het schrijven van dit boek prominent in beeld. Hij was de president die in 1963 al de verandering in ons systeem had willen inzetten. Hij wilde met Executive Order no. 11110 uit 1963 de macht om geld te scheppen weer terug bij de overheid leggen in plaats van bij de private onderneming de FED. Een van de theorieën luidt dat hij juist hierom is vermoord. Hoe logisch deze verklaring ook is, deze complottheorie is om duistere redenen nooit verder onderzocht door de FBI.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *