Vormen van synchroniciteit

Afbeeldingsresultaat voor site:ilocate.nl

Boven de voordeur is een transparante plastic plaat tegen de gevel geschroefd. Naast een aantal Japanse tekens staat in witte letters “Basho” gegraveerd. Ik ben op de juiste plaats door de taxi afgezet, maar ik heb nog geen enkel idee wat het plan van de professor is. Als ik binnenkom, zit Roy Markowitz aan een laag tafeltje in de hoek te wachten. Een Japanse vrouw, prachtig gekleed in traditionele kleding, brengt me naar het tafeltje. “Goedenavond, wat een bijzondere locatie,” zeg ik. “Het is ook een bijzondere avond,” antwoordt de professor. Zijn woorden maken me nieuwsgierig. We bestellen beiden een saki. “Hoe kon ik vandaag in slechts twee stappen twintig jaar verder in de tijd zijn met mijn gedachten?” “Dat heeft allemaal met synchroniciteit te maken,” antwoordt de professor. “Synchroniciteit is de taal van de vierde dimensie. Het begrip ‘synchroniciteit’ is ooit door bedrijfsruimte utrecht de Zwitserse psychiater Carl Jung bedacht. Hij had in zijn praktijk een cli├źnt die hem op de bank vertelde over haar droom, waarin een gouden scarabee was verschenen. Juist op dat moment tikte er een goudkleurige tor op het raam. Carl Jung pakte de goudkleurige tor van de vensterbank en overhandigde deze aan de vrouw. Terwijl ze altijd stug en ontoegankelijk was geweest, opende ze zich nadat ze de tor had gekregen en vond ze uiteindelijk de weg naar genezing. Het hele voorval zette Carl Jung aan het denken en opende zijn bewustzijn voor de vierde dimensie. Zo maakte hij in de jaren vijftig veel van dit soort voorvallen mee, die hij de naam synchroniciteit gaf. Hij noemde synchroniciteit of zinvol toeval de taal van de vierde dimensie en deed er meer onderzoek naar. De meest voorkomende vormen van synchroniciteit zijn toevallige gebeurtenissen en geheime boodschappen. Daarnaast heb je mensen die op je pad komen zodra het zinvol voor je is. Onder deze vorm van synchroniciteit valt bijvoorbeeld het fenomeen om aan iemand te denken, terwijl die persoon je even later belt. Maar ook gebeurtenissen die je overkomen net op het moment dat je ze nodig hebt, zijn een vorm van synchroniciteit, zoals: telepathie, zuiver weten en met je gedachten en ziel door de tijd en ruimte kunnen reizen. Mensen die je ontmoet, hebben soms onbewust een boodschap voor je, die je vanzelf leert zien en leert herkennen als je toegang hebt tot de vierde dimensie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *